Българските волейболни национали Алекс Грозданов и Денис Карягин бяха избрани

...
Българските волейболни национали Алекс Грозданов и Денис Карягин бяха избрани
Коментари Харесай

Алекс Грозданов и Денис Карягин ще бъдат посланици на Евроволей 2023 за мъже

Българските волейболни национали Алекс Грозданов и Денис Карягин бяха определени за посланици на CEV за идното европейското състезание за мъже, което ще се организира в интервала 28 август - 16 септември.

Шампионатът на Стария континент ще се организира в четири страни, измежду които е и България, а мачове ще се играят още на територията на Италия, Северна Македония и Израел.

По двама национални състезатели от четирите страни домакини бяха избрани за посланици и в месеците до началото на шампионата ще се ангажират интензивно с почитателите във всички платформи на CEV и отвън тях, с цел да изживеят дружно пътуването до шоуто Евроволей 2023.

" Много съм разчувствуван, че България ще бъде хазаин на Европейското състезание. Дано доста български деца се възпламенят и стартират да се занимават с волейбол след него ", съобщи Алекс Грозданов за формалната страница на CEV.

Централният блокировач се обърна и към българските почитатели и даде обещание те да видят от " лъвовете ": " Сто % разпределяне на игрището и борба за всяка точка ".

Другият български дипломат Денис Карягин пък също се закани, че родните последователи може да чакат оптималната мотивация от волейболните национали.

" Радвам се, че България е измежду домакините на шампионата. Това е чудесна опция да реализираме положителни резултати пред родна аудитория. Феновете може да чакат, че ще играем оптимално стимулирано и ще се опитаме да ги зарадваме ", съобщи Денис Карягин.

България ще изиграе всички свои мачове от груповата фаза в Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна, а началото ще бъде обещано на 29 август с мач против Испания. В идващите си дуели момчетата на Пламен Константинов пък ще се изправят против Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември).

Ако преодолеят груповата фаза, " лъвовете " ще останат във Варна за своя осминафинал и вероятно четвъртфинал.

Полуфиналите, мачът за 3-о място и финалът на Евроволей 2023 за мъже пък ще се изиграят в Рим, Италия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР