Българските Военновъздушни сили /ВВС/ са домакин на европейската летателна тренировка

...
Българските Военновъздушни сили /ВВС/ са домакин на европейската летателна тренировка
Коментари Харесай

Военно учение с транспортните самолети Спартан отиграва евакуация

Българските Военновъздушни сили /ВВС/ са хазаин на европейската летателна подготовка на потребителите на военнотранспортни самолети " Спартан " /C-27J Spartan/ от страни членки на Европейски Съюз - European Spartan Exercise - 2021 /ESE - 2021/, оповестиха от Министерството на защитата.

Тя се прави на Летище Пловдив и в нея вземат участие главно летателен и инженерно-технически състав на самолети " Спартан " от България, Италия, Литва и Словакия. В интернационалната подготовка са включени също екипажи на самолети Су-25, военнослужещи от специфичните сили на Италия и България и военномедицински екипи.

Основният регион за тактическата подготовка, която включва осъществяване на тактически заходи за кацане, десантиране на парашутисти и интервенции при работещи мотори, е летище Чешнегирово. Планирани са заходи на военнотранспортните самолети за симулирано десантиране на товари и в региона на авиационния полигон на Военновъздушни сили - Елена, а летище Безмер ще бъде употребявано за осъществяване на тактически заходи за кацане.

По време на интернационалната летателна подготовка с военнотранспортните самолети " Спартан ", която продължава до 8 октомври, ще бъдат изпълнени и взаимни полети със самолети Су-25.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР