Българските военни гробища край Кавадарци най-вероятно са унищожени още през

...
Българските военни гробища край Кавадарци най-вероятно са унищожени още през
Коментари Харесай

Радослав Симеонов, МО: Българските военни гробища край Кавадарци най-вероятно са унищожени още през 30-те години на миналия век

Българските военни гробища край Кавадарци най-вероятно са унищожени още през 30-те години на предишния век. Това сподели в изявление за предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия Радослав Симеонов, основен специалист по военните монументи към Министерството на защитата.

„ Оцеляването им обаче е било обречено поради политиката на целеустремено заличаване на български военни гробища от югославските управляващи през 30-те години на предишния век Въпреки че няма данни за скорошно посягане върху двата паметника, останали на мястото на гробищата край с. Дреново, отношението на македонските управляващи към тях не е изрядно. Физическото оцеляване на двата монумента е застрашено от новоизграждащата се автомагистрала Скопие-Прилеп. Не са планувани подстъпи към паметниците от аутобана. Липсват и осведомителни табели. Така на процедура достъпът до тях е отсечен “, добави още Симеонов.

Радослав Симеонов съобщи, че Министерството на защитата ще продължава още по-усърдно да следи положението на българските военни гробища в Република Северна Македония.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР