Българските власти решиха да експулсират от страната архимандрит Васян, настоятел

...
Българските власти решиха да експулсират от страната архимандрит Васян, настоятел
Коментари Харесай

Българските власти експулсират висши руски духовници

Българските управляващи взеха решение да експулсират от страната архимандрит Васян, настоятел на подворието на Руската православна черква в София. Това са съобщили за ТАСС от съветското посолство в България.

" [Българските власти] считат, че отец Васян съставлява опасност за националната сигурност ", са показали съветските дипломати.

Според съветския дипломат в България Елеонора Митрофанова на 21 септември свещениците от Руската православна черква " са били извикани в миграционната работа, където им е било оповестено, че съставляват опасност за националната сигурност на България и би трябвало да изоставен страната още през днешния ден ". " В същото време те бяха качени на коли и отведени до домовете им, с цел да съберат движимостите си, след което бяха закарани до църквата и по-късно до границата със Сърбия ", е декларирала тя за съветската организация.

" Това е невиждано събитие, Църквата е отделена от страната и е неразбираемо по какъв начин духовници могат да заплашват националната сигурност ", е добавила Митрофанова. Според нея " доста енориаши вървят в Руската черква в София " и сходно събитие е " проваляне в бездната ". " Можем да кажем, че те просто се изплюха в лицето на нашата черква, още повече, че това се случва на Рождество на Пресвета Богородица (по стар жанр празникът се празнува на 21 септември). ", означи Митрофанова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР