Българските власти очакват информация от руската страна за самоличността и

...
Българските власти очакват информация от руската страна за самоличността и
Коментари Харесай

Властите очакват информация от Русия за задържания българин в Крим

Българските управляващи чакат информация от съветската страна за самоличността и местонахождението на арестувания български жител от съветските управляващи. Това разгласи на ексклузивен брифинг служебният външен министър Иван Кондов.

Той не можа да удостовери информацията, че арестуваният е Денис Петранов.

„ На 28 април нашето посолство в Москва изпрати нота до външното министерство на Руската федерация с искане да ни бъде обявено местонахождението на жителя и да бъде позволен юрист до него. До този миг нямаме формален отговор от съветските управляващи “, съобщи Кондов.

Съпругата на Петранов - Марина Петранова, удостовери пред Българска национална телевизия, че точно нейният брачен партньор е арестуван от съветските управляващи. Според информация, изтекла в общественото пространство и видно от фейсбук профила на Петранов, той е имал компания за транспорти, която е осъществявала курсове до Мариупол през Турция и Грузия.

Според информацията, публикувана от ФСБ и съветски медии, Петранов и още шестима души са арестувани и упрекнати от съветските управляващи, че са подготвяли терористичен акт по транспортната инфраструктура в окупирания Крим, както и готвени покушения против висши функционери от окупационните управляващи, измежду които Сергей Аксьонов.

Министър Кондов заяви, че Министерство на външните работи е в контакт със фамилията на българина, за който има информация, че е арестуван, и че при нужда ще му бъде оказана правна помощ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР