Българските ученици са сред най-неуките. Това става ясно от годишния

...
Българските ученици са сред най-неуките. Това става ясно от годишния
Коментари Харесай

Българското образование с най-ниско качество в Европа и се влошава: ЕК - slava.bg

Българските възпитаници са измежду най-неуките. Това излиза наяве от годишния отчет за България за 2020 година на Европейски Съюз. Според него качеството на образованието в страната продължава да е огромен проблем, макар настоящите промени, предава Bulgaria ON AIR.
Според отчета резултатите по математика, четене и естествени науки на българските деца са доста по-ниски по отношение на тези в Европейски Съюз.

За Дебора, която е ученичка в 12 клас, математиката и българският език не са проблем, само че ѝ се е налагало да посещава частни уроци.

"Само един път ми се наложи да посетя частен урок по математика, тъй като отсъствах и не можех да наваксам. Това е минусът - учителите следват спусната стратегия и няма време да се отделя в допълнение за даден урок или предмет ", споделя ученичката пред малкия екран.

Въпреки вложения запас в образованието, от Европейска комисия насочват вниманието към по-задълбочено разглеждане на проблемите в сферата. Директорът на едно от учебните заведения у нас с най-високи резултати на матурите споделя, че проблем има и той се дължи точно на строгите рамки на преподаване.

"Задължително би трябвало да съблюдаваме избрани стратегии, в това число избрани тематики за съответните класове. Няма време за разчуване да отделиш, когато усетиш, че един клас желае да научи нещо друго отвън тези тематики. Нямаш право и нямаш време ", сподели шефът на МГ "Баба Тонка " Галина Бобева.

Интересът към частните школи е огромен. Според преподавателите в тях обаче актуалните деца имат друго усещане към света и методът към тях би трябвало да бъде друг.

Според Европейската комисия качеството на образованието ни би трябвало да бъде главен приоритет в страната.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР