Българските ученици са сред едни от най-нетолерантните към чужди култури,

...
Българските ученици са сред едни от най-нетолерантните към чужди култури,
Коментари Харесай

PISA: 75% от българските ученици не понасят чужденци и хора с други убеждения

 Българските възпитаници са измежду едни от най-нетолерантните към непознати култури, демонстрира изследване на Програмата за интернационално проучване учениците - PISA. 

Оказва се, че българчета знаят непознати езици, само че са измежду най-нетолерантните в света към мигрантите.

" Тези непознати езици се преподават по подобен метод, че го учиш и заминаваш в чужбина да работиш нещо. Не го учиш, с цел да схванеш другата просвета. Не го учиш, с цел да схванеш света по някакъв метод на другия, да осъзнаеш какъв брой е скъп ", изясни психологът Алексей Пампоров.

Проблемът идва както от образованието, по този начин и от самото общество, считат експертите. Произвеждаме един дребен хайлайф от доста умни деца и всичко друго отива по дяволите, означи Пампоров. 

Резултатите от PISA по думите му, хващат това, че 75% от децата имат предубеждения, не харесват чужденци. Изследването демонстрира, че ние живеем капсулирано в един дребен народен балон.

Учениците би трябвало да бъдат научени да мислят критически и да по какъв начин да работят в екип, прибавят специалистите. Непоносимостта към другите, за жалост, е част от нашето всекидневие. Преди месец в Пловдив възпитаници нападнаха връстници поради хомофобски предразсъдъци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР