Българските превозвачи ще инициират референдум за напускане на ЕС, ако

...
Българските превозвачи ще инициират референдум за напускане на ЕС, ако
Коментари Харесай

Превозвачите ни искат референдум за напускане на ЕС ако приемат закона Макрон

Българските превозвачи ще предизвикват референдум за овакантяване на Европейски Съюз, в случай че бъдат признати предложенията на Макрон

" Днес с целия български транспортен отрасъл информирахме министъра, че в случай че тези ограничения, препоръчани от Европейска комисия, бъдат признати в този тип, на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго с изключение на да инициира референдум за излизане на България от Европейски Съюз. Ние ще бъдем принудени да работим срещу разпоредбите, с които авансово ще бъдем обречени на банкрут. " Това сподели Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите след срещата с транспортния министър в изявление за предаването " 12+3 " на БНР.

" Ние от дълго време с министър Московски сме прецизирали всички оферти от българската страна и компромисните текстове, които бяха поискани от еврокомисаря по превоза, са импортирани от българското държавно управление в работните групи, на които се разискват вероятни компромисни текстове. Но оттова насетне тези текстове не бяха възприети от Франция, Германия, Белгия и Холандия и ние сме обезпокоени, че макар всички взаимни отстъпки, които вършим, се отива в посока тези рестриктивни ограничения да бъдат признати без оглед на мнението на огромна част от страните в Европейски Съюз ", изясни Арабаджиев. " Не е обикновено да се търси метод, при който един бизнес да бъде изхвърлен посредством административни ограничения ", посочи той.

Арабаджиев уточни, че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал дейности за осъществяване на митинг в Брюксел.

Предстои в 17 часа българско време да бъдат гласувани ограниченията в Европейска комисия. Евродепутатът Андрей Новаков съобщи, че е направено всичко допустимо: " Буквално всичко допустимо, което можеше да се направи е направено. Буквално с всеки един сътрудник, в това число и с тези, които са безусловно непреклонни по отношение на тяхната позиция, им е отделено задоволително внимание.

Единствената дума, която разказва това, което се случва е Екологичен потенциал е опълчение. Всичко се трансформира непрекъснато. Първоначално имахме цялостната поддръжка на сътрудниците от Централна Европа. Сега се следи разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на сътрудниците от Италия, защото очевидно политическата неустойчивост в страната им пречи да координират своите позиции ".

Новаков беше безапелационен, че, в случай че бъдат признати ограниченията, препоръчани от Еманюел Макрон, това ще бъде злополука за българския бизнес: " Ако минем на вид Б, това значи, че би трябвало да блокираме досието в Съвета, тъй че неговото използване да отнеме толкоз време, че да изтече мандатът на Комисията ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР