Българските пациенти със злокачествени кръвни заболявания имат достъп до най-съвременните

...
Българските пациенти със злокачествени кръвни заболявания имат достъп до най-съвременните
Коментари Харесай

Благотворителен крос Спри рака за втори път в Пловдив

Българските пациенти със злокачествени кръвни болести имат достъп до най-съвременните способи на лекуване. Трансплантациите на стволови кафези у нас към този момент доближават 300 на година, а Пловдив се утвърждава като единствения извънстоличен център, където болните имат опция за цялостно изцеление. Това стана ясно по време на конференцията " Съвременните благоприятни условия на клиничната хематология " в Медицинския университет - Пловдив, която е част от програмата на втория благотворителен крос " Спри рака ".

Пловдив

В центъра по трансплантации в Пловдив единствено за две години от основаването му са направени 44 сполучливи присаждания на стволови кафези. Българските пациенти получават най-съвременна грижа в лекуването, само че обществото има потребност от благотворителни начинания, които да дават повече публичност за опциите за изцяло изцеление от злокачествените кръвни болести и тяхното преобразяване в хронични положения.
Проф. доктор Стефан Горанов – Клиника по клинична хематология в УМБАЛ " Свети Георги ":
" Такъв е съответния образец с една хронична левкемия, при която лекуването се прави с години напред в домашни условия с едни капсули и болните идват при нас единствено да ги проследим. "
След първото издание на кроса " Спри рака " проф. Горанов следи положителен резултат върху всички пациенти и техните близки, които, виждайки съпричастност в обществото, осъзнават, че не са сами в своята битка.
Проф. доктор Стефан Горанов – Клиника по клинична хематология в УМБАЛ " Свети Георги ":
" Те схванаха това, изключително посланията на участниците в кроса. Бягам за мама, тичам за кака. Бягам за идеята. Това е изключителна морална поддръжка. "
Второто издание на благотворителния крос " Спри рака " е под мотото " Движението лекува, стой рака, дай късмет на живота " и ще стартира в 16:00 часа на сграбчена база в Пловдив. Българска национална телевизия 2 ще излъчи онлайн целия крос.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР