Българските общини са готови да предоставят бази за подслон на

...
Българските общини са готови да предоставят бази за подслон на
Коментари Харесай

НСОРБ е готово да помогне на сънародниците ни от Украйна

" Българските общини са подготвени да дават бази за заслон на нашите сънародници от диаспорите в Украйна, които потърсят леговище и филантропична помощ у нас след военния спор ". Това съобщи за Българското национално радио кметът на Велико Търново Даниел Панов, председател на Националното съдружие на общините. Темата е била разисквана тази заран с президентството.

Кметовете са подготвени да окажат помощ на своите украински сътрудници, в случай че имат потребност. Темата с военния спор в Украйна и опциите на общините да оказват помощ на българите от Украйна ще бъде разисквана в петък на съвещанието на Управителния съвет на Националното съдружие на общините, сподели още Даниел Панов. 

" Правото на леговище в Република България е регламентирано в Конституцията на Република България, също по този начин и в закона за леговище на бежанците. Изрично е записано в Конституцията, която дефинира пълномощията на президента да показа леговище, според член 27, алинея 2, да даде леговище на бежанци, преследвани поради техните убеждения или активност в отбрана на интернационално приети права и свободи. Органът, който е оправомощен в сходни случаи, е Държавната организация за бежанците. В случай на всеобщо нахлуване на непознати жители, които са принудени да изоставен своята страна, най-много заради въоръжен спор – революция или непозната експанзия, действат наредбите за краткотрайна протекция ", разяснява Даниел Панов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР