Българските граждани, които пътуват до Швеция, вече няма да представят

...
Българските граждани, които пътуват до Швеция, вече няма да представят
Коментари Харесай

Добра новина за българите, пътуващи до Швеция

Българските жители, които пътуват до Швеция, към този момент няма да показват свързaни с Kовид-19 удостоверителни документи, с цел да могат да влязат в страната. По информация на посолството ни в Стокхолм, считано от 9 февруари 2022 година отпадат всички ограничавания, включително условието за показване на зелени документи, при влизане в Швеция на пасажери от страните - членки на Европейски Съюз и Шенгенското пространство, оповестиха от Министерството на външните работи.

В период до 31 март 2022 година остава в действие възбраната за влизане в Европейски Съюз през територията на Швеция на пасажери от трети страни (държави отвън Европейски Съюз и Шенген). Изключенията от действието на тази възбрана са изброени ТУК

Също по този начин, от 9 февруари 2022 година отпадат ограничаващите противоепидемични ограничения, прилагащи се до момента на територията на Швеция, в това число условието за показване на зелен документ за посещаване на обществени места. 

При потребност от подпомагане българските жители в Кралство Швеция могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Стокхолм на следните телефонни номера: +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38, +46 8 20 67 13, както и на дежурен телефон в извънработно време: +46 707 797 155. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на посолството: [email protected], [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР