Български възход“ предлага Закон за ВиК, в който всеки гражданин

...
Български възход“ предлага Закон за ВиК, в който всеки гражданин
Коментари Харесай

Комитова изригна: Кой е този Велико Желев? Продавач на камъни? Вижда се надменно отношение

„ Български напредък “ предлага Закон за ВиК, в който всеки жител да се оферират 3 кубически метра вода на цена по себестойност. По учебниците написа, че те са задоволителни да съществуваме, да готвим, да перем и да се къпем на месец. Има 150 000 жители с проблем с подаването на питейната вода, по тази причина предлагаме този закон. В момента цената на водата е потисната от КЕВР, всички заплащат евтина вода. Затова желаеме да има диференцирана цена. Същото би трябвало да се предложи и при цената на тока. Това сподели Виолета Комитова от „ Български напредък “ за „ Офанзива “.
Тя отхвърли да познава Велико Желев. „ Заварих контракти по инхаус, подписани от ГЕРБ за Автомагистрала „ Хемус “ с него. Той се явява продавач на камъни и материали за строителство на страната, хазяин на техника и живи хора. Не е реализатор на лота “, изясни тя. И добави, че свястно и национално отговорно държавно управление би трябвало да се заеме с инфлацията и несигурността поради войната и енергийната рецесия.
По думите ѝ преди всяко заплащане за пътна инфраструктура би трябвало да се вършат инспекции. „ Вижда се пренебрежително отношение на проверяваните. 7 сантиметра асфалт минус 7 сантиметра асфалт е равно на корупция по пътищата. Поръчките инхаус значат да дадем на 10 компании по 100 млн. по наш избор без никакъв конкурс, каквото е направено за „ Хемус “. Това не е пазарна стопанска система или отстрани смисъла за публични поръчки. По-добре да го отменим и всичко да бъде инхаус “, съобщи Комитова.
Според нея е нужно грубо гонене на спекулата, гонене на картелите, както и усилване на контрола от страна на Комисия за защита на конкуренцията и Икономическа полиция. „ В енергетиката би трябвало да има изземване на свръхпечалби и преразпределение, както и в допълнение произвеждане в дребни и междинни предприятия, повече обществени помощи и преструктуриране на държавни разноски “, счита тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР