Български туристи отново бяха върнати от Мексико без причина. На

...
Български туристи отново бяха върнати от Мексико без причина. На
Коментари Харесай

Един от върнатите от Мексико български туристи: Нямаше никаква причина, документите ни бяха изрядни

Български туристи още веднъж бяха върнати от Мексико без причина. На 17 април Ивайло Драганов и родителите му са пътували по линията Мадрид - Канкун. 

Документите на тримата българи са били изцяло изрядни, създали са и са предплатили всички резервации. На летището в Канкун обаче миграционните управляващи изземват персоналните документи и телефоните им.

" Това се случва зад паспортните служби, на три-четири крачки зад паспортните гишета. Там ни задържаха в стъклена стая. Разпитваха ни напълно естествени неща - цел на пътуването, в кой хотел ще останем, за какъв брой дни ", сподели Драганов.

По думите му обаче след изземването на документите и телефоните, чиновниците ги накарли да подпишат документ, че не са нарушени човешките им права.

" Аз не чаках, мислех, че е общоприета процедура, тъй като за пръв път пътувам до Мексико "

Проверката на паспортите е протекла час и половина, като никой не е споделил, че имат проблем с документите. Българите са били с още трима туристи - двама от Грузия и един от Чехия

" Органите там говореха напълно обикновено британски. След час и половина идва офицер, който сподели на всички, че сме подготвени. Тръгваме с вярата да си вземем куфарите и да отидем към хотелите. Придружаваха ни имиграционни управляващи, които обаче ни върнаха към самолета, с който дойдохме. Като ги попитахме за какво се качваме, техният отговор беше: Взето е решение да се върнете там, откъдето сте пристигнали ", изясни Ивайло Драганов о Българска национална телевизия.

Причина по този начин и не е посочена, а туристите са били застрашени от арест, в случай че не се върнат в самолета.

От министерството на туризма са изпратили писмо до посланика на Мексико в Будапеща и чакат реакция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР