Български телеком оператор предостави неограничен достъп до интернет на българските

...
Български телеком оператор предостави неограничен достъп до интернет на българските
Коментари Харесай

БГ учените от антарктическата база вече имат неограничен достъп до интернет

Български телеком оператор даде безграничен достъп до интернет на българските учени в антарктическата база " Св. Климент Охридски " на остров Ливингстън, Антарктида, заяви операторът.

Услугата се реализира посредством директна връзка през сателитна станция " Плана " през сателит на сателитния оператора SES.

С новата услуга българските учени ще могат да обменят данни в действително време, както и да употребяват директна IP телефонна връзка, а това доста ще усъвършенства процесите на работа на Антарктическата база, се показва в известието.

Освен интернет на Южния полюс, компанията даде интернет връзка и към телескопа на катедра " Астрономия " на Софийския университет, ситуиран в Геодезическа обсерватория " Плана ". Чрез интернет връзката, астрономите ще могат да ръководят отдалечено телескопа им, както и да получават данни в действително време.

От този месец на сателитна станция " Плана " работи и радиотелескоп на катедра " Астрономия ", посредством който се вършат галактически проучвания като проучване на еволюцията на галактики и космически купове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР