Български студенти в Берлин протестираха на една от трите демонстрации,

...
Български студенти в Берлин протестираха на една от трите демонстрации,
Коментари Харесай

Български студенти протестираха в Берлин срещу нарушаването на човешките права в Северна Македония

Български студенти в Берлин стачкуваха на една от трите демонстрации, проведени от Инициативен комитет за отбрана на правата на индивида,,Шемето “ (по името на родната махала на Яне Сандански) против вътрешната политика на Северна Македония.

Младите хора желаят да провокират вниманието на европейските институции и интернационалната общност, заявявайки, че българският народ няма да търпи систематичното нарушение на човешките права в прилежащата ни страна и поругаването на български национални знаци на нейна територия.

В петиция до представителството на Европейската комисия в Берлин уредниците недвусмислено декларира, че поддържат напъните на Република Северна Македония за влизане в Европейския съюз, само че те няма да получат зелена светлина от София до момента в който не бъде комплициран завършек на дискриминирането на българи в нея.

Като подобен образец недоволните показаха принуждаването на българи да се заявяват като македонци по време на последното локално броене, както и отказването на работа на лица с българско съзнание, история или идентичност.

Следващите митинги са замислени на 6-ти декември в Париж и на 15-ти в Брюксел с гледище за непоколебим мониторинг от страна на Европейска комисия по отношение на нарушавания на човешките права на хора, които се самоопределят като българи на територията на Република Северна Македония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР