Български студенти и млади професионалисти ще могат да установят директен

...
Български студенти и млади професионалисти ще могат да установят директен
Коментари Харесай

Български студенти ще търсят работа на кариерен форум във Великобритания

Български студенти и млади експерти ще могат да открият пряк контакт с работодатели от разнообразни браншове в Лондон. Това ще стане допустимо по време на днешния кариерен конгрес за българите в посолството ни във Англия, написа БГНЕС. Фирми, участващи в кариерното ревю в Лондон към този момент са поканили на изявленията утвърдени претенденти, откакто авансово оповестиха офертите си. По данни на Агенцията по заетостта българските студенти в Обединеното кралство са над 6 000 души, които се образоват допълнително от 50 посоки.
Пред " Хоризонт " заместник-социалният министър Зорница Русинова заяви, че на първия за годината кариерен конгрес, извършен през януари във Виена, 10% от участвалите са намерили съответно работно място в България. Тя уточни, че в границите на финансовия пакет за поддръжка на хората с висше обучение, които повече от година не са у нас, само че решат да се завърнат, има планувани и средства, в случай че стартират работа в обитаемо място със приблизително месечно заплащане под това, за страната.
" Ние можем да доплатим половин минимална работна заплата в границите на до 1 година, с цел да подтикваме подобен младеж да отиде да работи и в по-малка компания “, изясни Русинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР