Български пощи предприемат първа стъпка към своята дигитална трансформация, съобщиха

...
Български пощи предприемат първа стъпка към своята дигитална трансформация, съобщиха
Коментари Харесай

Нова епоха: Български пощи с първа стъпка към дигитална трансформация

" Български пощи " подхващат първа стъпка към своята цифрова промяна, оповестиха публично от сдружението.

Започва подготовка за внедряване на цялостна платформа, осигуряваща опция за даване на нови услуги и консолидиране на сегашни и бъдещи софтуерни решения.

Съществуващите осведомителни системи и  приложения, обслужващи бизнес-процесите в сдружението, се характеризират с доста на брой разнородни и несъвместими приложения. Повечето от употребяваните софтуерни приложения са написани с остарели софтуерни средства за разработка и имат ниска степен на интегритет. Липсват създадени интерфейси за нововъведените софтуерни решения, се оказва още в прессъобщението.

Изграждането на WEB основана платформа в „ Български пощи “ ще докара до разширение на портфолиото на предлаганите услуги и реализиране на по-качествено, по-бързо и по-ефективно обслужване на жителите и бизнеса на едно гише, уверени са от сдружението.

През февруари управлението на „ Български пощи “, Федерация „ Съобщения “ към КТ „ Подкрепа “ и Синдикална федерация на известията към КНСБ подписаха съглашение за увеличение на заплатите на работещите в пощите.

Споразумението планува 19% нарастване на работните заплати, като 11% от него влиза в действие от 1 януари 2023 година, а спомагателни 8% - от 1 юли тази година, напомня Българска телеграфна агенция.

В подписаното съглашение се планува и нарастване на сумите за ваучери за храна от 60 на 100 лева, показват от КТ " Подкрепа ".

" Надявам се това да докара до усмиряване на общественото напрежение, както и до по-висока степен на мотивация на всички чиновници на " Българския пощи ". След сключване на това съглашение, и редом с него, ние започнахме и подготовката на съответен и явен проект за излекуване и промяна на " Български пощи " и за цифровизация на сдружението “, съобщи служебният вицепремиер Христо Алексиев.

" Радостен съм, че взехме решение този въпрос тук, а не на улицата. Проблемите в " Български пощи " са трупани с години. " Български пощи " не са какво да е дружество, тук би трябвало да се подчертава, че те извършват услуги от публичен интерес, които страната е задължена да даде на своите жители, а това е мъчно и скъпо. Искрено се надявам този спор, който се беше основал там, да даде мотив за редовно и всекидневно сканиране на проблемите и търсене на техните решения ", съобщи Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ".

На 26 януари Синдикалната федерация на известията към КНСБ и Федерация " Съобщения " към КТ " Подкрепа " започнаха подписка в цялата страна на служащите и чиновниците в " Български пощи ". Подписката беше във връзка със законовата процедура за осъществяване на протестни дейности в сдружението, според Закона за споразумяване на групови трудови разногласия.

Месец преди този момент чиновниците на " Български пощи " оповестиха алегорични дейности с носене на ленти " Аз стачкувам ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР