„Български пощи” ЕАД е основен пощенски оператор с мрежа от

...
„Български пощи” ЕАД е основен пощенски оператор с мрежа от
Коментари Харесай

Специализиран софтуер управлява активите на „Български пощи ЕАД


„ Български пощи” ЕАД е главен пощенски оператор с мрежа от 2981 пощенски станции на територията на цялата страна. Чрез тях държавното сдружение дава на своите клиенти богато многообразие от пощенски и търговски услуги, в това число и осъществяване на парични преводи сред физически и юридически лица посредством разнообразни платежни канали. Дружеството поставя старания за усъвършенстване на осведомителните си системи, унифициране на предоставяните услуги, опция за въвеждане на нови.

ИТ решение

В сходство с положителните международни практики за дейно и транспарантно централизирано ръководство на благосъстоятелност е осъществен план „ Доставка и внедряване на софтуерна система за ръководство на недвижимата благосъстоятелност на „ Български пощи “ ЕАД “. Проектът е ориентиран към модернизиране на работата по обслужване на имотната инфраструктура на сдружението, тъй че да се подкрепи и усъвършенства процеса по ръководство на собствеността.

Визитка на ИТ плана
Име на плана: Доставка и внедряване на софтуерна система за ръководство на недвижимата благосъстоятелност на „ Български пощи “ ЕАД

Възложител: „ Български пощи “ ЕАД

Изпълнител: „ ЕСРИ България “

Стартиране/приключване на плана: октомври 2016 година - ноември 2016 година, гаранционен период 12 месеца

Бюджет: 35 000 лева без Данък добавена стойност

Категория: Телекомуникационни и комунални услуги

Основната цел на плана е създаване на модерна осведомителна система, която чрез централизирана геобаза данни и обединен електронен указател улеснява процесите по въвеждане, обработка и добиване на информация, обвързвана с недвижимите парцели на сдружението. Стремежът на „ Български пощи “ е да реализира оптимизация на дейностите по ръководство на своите активи, както на районно, по този начин и на локално равнище. Другият главен фокус на плана е възстановяване на отчетността и контрола при ръководство на притежаваната благосъстоятелност, което от своя страна да рефлектира и в даването на по-качествени услуги.

Системата

За реализатор на плана е определена компания „ ЕСРИ България “, която достави и внедри софтуерната система за ръководство на недвижимата благосъстоятелност на Български пощи. Системата е създадена на база международно одобрени Географска информационна система софтуерни решения. Тя е централизирана и обезпечава многопотребителски онлайн достъп. В сходство с потребностите на пощенския оператор, системата разрешава бързо и елементарно въвеждане, обработка, поддържане, търсене и добиване на информация за собствеността на „ Български пощи “, в това число обвързваните документи – актове, контракти, скици и други Тя подкрепя целия цикъл по ръководство активите на сдружението и всички свързани с това услуги от момента на пораждане на парцела, развиване, поддръжка, подбудени отговорности, до тяхното култивиране и отчитане.

Обемът на данните, с които се работи, е доста огромен. Системата включва информация за повече от 2200 обекта на територията на цялата страна, за които се поддържа цялостна паспортизация. За всеки един от недвижимите парцели може да се вкарва както съществена информация за идентификация, местонахождение, предопределение, изложение и тип на парцела, по този начин и елементи за данъчната оценка, разпоредителни действия и доста други. Системата поддържа подробна информация за всички контракти за наем на парцелите и промени, свързани с осъществявани поправки и усъвършенствания.

За облекчение на работата с тази огромна по размер информация системата предлага опция за бързо осъществяване на информации в данните за парцелите, стопанисвани от „ Български пощи “. Тя разполага и с функционалност за ръководство на достъпа и отбрана от неоторизирано прилагане на данни, осигуряваща съответното равнище на достъп до функционалностите и данните в регистъра.

Ключов фактор за сполучливото използване на системата е подготовката за работа с нея. „ ЕСРИ България “ е провела образования на чиновниците на пощенския оператор за придобиване на нужните на практика умения за работа със софтуера. В случая съществуването на добре подготвени чиновници е значително за правилното въвеждане и обработка на информация в системата и е причина за нейното дейно действие.

 Екран от употребяваната Географска информационна система основана ИС

Ползи

Системата интензивно се употребява от над 15 чиновници в централното ръководство и над 20 чиновници в петте районни ръководства на сдружението като подкрепя ефикасното ръководство на информацията за недвижимата благосъстоятелност. Системата е скъп инструмент, който улеснява както чиновниците в административните отдели в ежедневните им действия по предписание с парцелите, по този начин и управлението при правене и използване на дълготрайна тактика за ръководство на недвижимостите на сдружението. Сред главните изгоди, които следва да подчертаем са:

Търсене и добиване на информация за парцелите на “Български пощи” ЕАД в действително време;

Автоматизирано и улеснено предпазване на информацията за недвижимите парцели и собствеността;

Подобряване на отчетността и контрола;

Поддържане на централизирана и единна база от данни за всички промени в имотите;

Възможност за бързо и дейно осъществяване на информации и доклади

Сигурност на информацията и работата с нея

Множество информации и доклади

Постигане на резултатност

Намаляване на разноските

Подобряване на обслужването

Улесняване на връзката

Моделиране и следване на оперативни правила

Планове за развиване

„ Български пощи “ възнамерява реализирането на ИТ планове за реализиране на интегрирано обслужване на клиентите на сдружението на едно работно място. Основната цел е модернизиране на обслужването на гише. Това ще обезпечи ефикасен метод за въвеждане, следене и запазване на информация за всички услуги от момента на пораждане на обвързване по тях, до тяхното иницииране, култивиране, заплащане и отчитане.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР