Български моряк бил един от първите, притекли се на помощ

...
Български моряк бил един от първите, притекли се на помощ
Коментари Харесай

Българин спаси много хора от горяща яхта за милиони в САЩ

 Български моряк бил един от първите, притекли се на помощ на хората в първокласна яхта, избухнала в пламъци на яхтеното пристанище Fleet Marina в Ню Бедфорд, Масачузетс. Ивайло Събев работи като помощник-капитан на 50-метрова яхта, която се намирала наоколо до плавателния съд, когато той бил обзет от огъня. Българинът оказал помощ за евакуацията и гасенето на пожара на струващата милиони Miss Dunia. Инцидентът е станал на 31 август.

82-футовата яхта беше изцяло унищожена от огъня, заяви NBC Boston. Причините за пожара към момента са в развой на изясняване. Засега е ясно, че когато пламъците избухват, на яхтата има празненство.

По всяка възможност огънят е тръгнал от късо съединяване, допусна Ивайло Събев пред Maritime.bg. Когато видял пожара, той неотложно се притекъл на помощ на хората на борда. При случая няма потърпевши, само че яхтата потънала на половина, като полегнала на дъното на пристанището.

Бреговата защита на Съединени американски щати реагирала незабавно на сигнала за пожара, който бил подаден малко след 17.30 часа. Пожарникарите от Бедфорд и Феърхевън също пристигнали на място.

В този миг пламъците към този момент били обхванали първокласната яхта, от нея хвърчали искри и черен пушек се издигал към небето. По-късно, откакто спешните екипи овладели огъня, се видяли останките от многомилионната яхта, която била изцяло изгоряла.

" Навсякъде имаше единствено черен пушек “, описа пред локалните медии Луис Фриас, който работи наоколо.

На борда на яхтата е имало към 500 галона гориво и това е било огромно предизвикателство за огнеборците. Ден по-късно бе обявено, че регионът е измит и няма замърсяване.

" Чувствах се като във филм. Съчувствам на притежателите, тъй като ги познавам и тъй като това беше в действителност доста скъпа яхта “, сподели Алън Уолф, който е измежду притежателите на яхти на пристанището.

Miss Dunia стои на пристанище във Флорида, тя била на Fleet Marina в Ню Бедфорд от към три седмици. Неин притежател е Ларс Винджеръд II, който има и пристанището Fleet Marina, написа South Coast Today. Той не бе открит за коментар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР