Български хора се извиха в кметството на белгийския град Гент

...
Български хора се извиха в кметството на белгийския град Гент
Коментари Харесай

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева беше сред гостите на българската вечер в Гент

Български хора се извиха в кметството на белгийския град Гент довечера в осъществяване на мъжкия хор " Инсенсум ". Сред гостите беше и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.

" За мен е извънредно значимо, че в границите на българското председателство, българската страна даде доста благоприятни условия за това на разнообразни места по света да се разпространява българската просвета ", съобщи Гешева.
 
Тази тържествена част беше последвана от българско хоро, изпълнено от фолклорната група " Здравец " от града. Анна Шопова е началник на групата, въпреки специалността й да е надалеч от музиката - хляба си тя изкарва в една от огромните софтуерни белгийски компании:

" Създадохме групата преди към три години по концепция на една от нашите дами, която танцува. Просто тя имаше достъп до добра зала и започнахме да танцуваме лека-полека, само че много мъчно с малко хора. Постепенно станахме повече ", изясни Шопова, както и посочи, че на белгийците " българските национални танци са им доста забавни, както и музиката, и носиите, а също и придвижванията ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР