Български граждани от цигански произход са се занимавали с принудителното

...
Български граждани от цигански произход са се занимавали с принудителното
Коментари Харесай

Гешев за акцията в Орландовци: Ромска група принудително отнемала имоти на възрастни хора

Български жители от цигански генезис са се занимавали с насилственото лишаване на парцели от възрастни хора. Потърпевшите са били селектирани по данни за взаимозависимост от алкохол.Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на Novini.bg,

"За тях работят и “бушони - хора с отнето от групата имущество, които в този момент живеят по фургони. Групата ги е употребила за прекачване на парцелите по техни имена. След като са им отнемани парцелите възрастните хора, подвластни от алкохол и без близки, са изхвърляни на улицата. Отнеманите парцели са били на разнообразни места и с друга стойност ", разкри още Гешев за незаконната скица.

"Това е сегмент на битовата престъпност, а схемата е типична за лица с невисок обществен статус. Това е характерен бизнес на избран кръг хора. Задържаните лица са имали и други престъпни регистрации за сходна незаконна активност. По това досъдебно произвеждане има 3 регистрирани случая на отнето имущество и 3 прекъснати опита. С сътрудниците ще засилим работата в този сегмент ", сподели още Гешев.

"Реално има групи, които лишават последните парцели на нашите майки и татковци. Има данни за отвличания и изнудвания на възрастни хора. Имало е и водач на групата – ромски барон с прякор Начо, само че към момента няма задоволително доказателства. Утре ще има повдигнати обвинявания ", добави зам.-главният прокурор.

“Към момента са арестувани 10 души, следва да се повдигне обвиняване. Работим и с още 5 лица. Едно от лицата, на което е лишен парцел, е бил с душевен отклонения. Избирани са лица са подвластни от алкохол, опиати и такива без близки “, добави по тематиката основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

"Не съм осведомен с писмото на Лозан Панов. Нямам терзание за работата си. По мои каузи има 233 наказани лица - това демонстрира освен количеството, само че и качеството на работата ми. На Панов са му известни тези обстоятелства, Мислех си, че той има фиксация върху личността на Цацаров, само че се оказа, че има такава върху длъжността основен прокурор. не става въпрос за кардинално отношение - един кръг политически и магистрати не харесва прокуратурата. По време на кандидатурата на Цацаров имаш въпроси, за какво са трима, в този момент за какво съм единствен ", разяснява зам.-главният прокурор по тематиката за писмото на ръководителя на Върховен касационен съд.

"Всяка експанзия към публицист е неприемлива - без значение от кого изхожда ", отговори на журналистически въпрос Иван Гешев по тематиката за скандалното присъединяване на Волен Сидеров в предаването по Българска национална телевизия "Референдум ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР