Български граждани, които участвали в голяма банда, действала на територията

...
Български граждани, които участвали в голяма банда, действала на територията
Коментари Харесай

Хванаха българи, рязали брезентите на камиони и отмъкнали стока за 1 млн. евро

Български жители, които взели участие в огромна тайфа, работила на територията на Германия и Франция, бяха арестувани по съмнение, че са разрязвали брезентите на камиони, с цел да крадат стоката им, написа bg-voice.com.

Щетите от последните няколко набези са за близо 1 млн. евро.

Българите са били арестувани във Франция и се допуска, че са работили с румънци. Набезите пък се случвали главно на паркинги, до момента в който водачите почивали. Това е ставало в Румъния, Франция и Германия.

Най-големите удари били в дребен град в Румъния – Бездеад.

Бандата разполагала със лични камиони. Те се приближавали безшумно до почиващия водач, паркирали, разрязвали брезента и разтоварвали цялата стока. Пострадалият водач разбирал за кражбата едвам, откакто стане.

Крадците имали и така наречен „ тапи “, с който заглушавали сигнала на телефоните в региона и по този начин пострадалите не можели да оповестят в полицията.

Друго обичано място на бандата било „ Warschauer Allee “ Така водачите на камиони наричали маршрута, който води от Германия към Амстердам.

След подадени голям брой сигнали, полицията в Германия, Франция и Румъния почнала следствие. Така артикули за милиони били открити в разнообразни хранилища.

Стигнало се и до арести. Знае се, че в междунардоната тайфа взели участие и български жители. Техният брой обаче към момента не е явен. Знае се единствено, че те са били арестувани във Франция и са били на управителни позиции в групировките.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР