Български фирми и научноизследователски организации ще могат да участват в

...
Български фирми и научноизследователски организации ще могат да участват в
Коментари Харесай

Български компании ще могат да реализират проекти с космическо приложение

Български компании и научноизследователски организации ще могат да вземат участие в процедури за асортимент и да осъществят своите планове с галактическо приложение.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на среща с представители на бизнеса и университетските среди от бранша, като акцентира, че са контрактувани и спомагателни стратегии за присъединяване.

За последните 5 години България е изпълнила 37 плана за малко над 6 млн.евро, като в развой на договаряне са още 5 контракта от последната седма тръжна процедура на ЕКА за България, стана ясно на срещата.

„ Имаме за цел да повишим готовността на българския галактически бранш за пълноценно присъединяване в стратегиите на Агенцията. Космическата промишленост би трябвало да стартира да придобива нов образ у нас, а през последните години това е било пропуснато “, добави министърът, съгласно който консолидирането на научноизследователския и бизнес бранш ще способства за по-успешно присъединяване на България в ЕКА.

Пред бранша той изясни, че подписаното неотдавна съглашение с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР