Български екип спаси оцелели от руините в турския град Кахраманмараш.

...
Български екип спаси оцелели от руините в турския град Кахраманмараш.
Коментари Харесай

Специалният екип на bTV в Кахраманмараш: Как български екипи спасяват оцелели под руините?


Български екип избави оживели от руините в турския град Кахраманмараш. Това сподели един от нашите доброволците пред камерата на специфичният ни екип в Турция.

Той изясни, че през днешния ден е изваден жив един човек и че ще не престават да се борят за намиране на още хора под останките от постройките. Силното земетресение в понеделник сутринта разтресе Турция и Сирия. Над 22 000 са към този момент жертвите на бедствието.

По информация на турски медии над 260 фамилии на избавени деца не могат да бъдат открити. Близо 100 часа след земетресенията президентът Реджеп Ердоган дефинира случилото се като. Надеждата в ужаса обаче не угасва - български доброволци съумяха да спасят оживели под разрушените здания.

Българският екип доброволци в Кахраманмараш е от 33-ма души. На терен са непрекъснато, а напъните им към този момент дават резултат.

Един от нашите доброволци съобщи, че имат потребност от по-добри условия, с цел да възвръщат силите си след дългите часове на битка с бедствието.

„ През миналия денонощно най-много един от нашите екипи локализира евентуално трима живи, които бяха предадени на екипи с тежка машинизация, с цел да могат да бъдат подхванати нужните дейности. На различен адрес същият този екип откри и удостовери двама живи, които австрийският тежък екип съумя тази заран в 9 часа извади двама живи “, изясни координаторът на групата доброволци Георги Влайков.

Работата им вдъхва вяра на локалните хора, а всеки избавен е скъпа победа над гибелта и болката.

И българските пожарникари с триумф в избавителните интервенции. Те извадиха живи 4-годишно дете и възрастен мъж.

„ Чухме звуците на живота, имаме специфична инсталация, извикахме и полските екипи да ни потвърдят. Постепенно ентусиазмът спада, тъй като времето минава и все по-малко звуци на живота се чуват под руините, само че имаме вяра и не се отхвърляме. Но след вчерашният случай всички сме обнадеждени. Дойдоха локални хора и споделиха, че чуват звуци от под постройка и отидохме и се оказа правилно и започнахме да работим “, сподели началник на българските пожарникари в Турция Калоян Дончев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР