Български боксьор почина след мач в Шкодра, Албания. Часовете след

...
Български боксьор почина след мач в Шкодра, Албания. Часовете след
Коментари Харесай

Български боксьор почина след мач в Албания


Български боксьор умря след мач в Шкодра, Албания. Часовете след нещастието се развихри шокиращо комплициране към самоличността на починалия.

Българинът припада в четвъртия рунд по време на дуел в категория "перо " на професионалния бокс против представителя на домакините Ардит Муря. На помощ се притекъл медицинският екип. Лекарите съумели да върнат боксьора в схващане и да го транспортират в близка болница, само че там губят борбата за живота му.

Според албански медии, гибелта на българина не е настъпила в резултат на ударите от съперника му, а той е получил инфаркт, написа Монитор.

Първоначално бе обявено, че умрелият е 21-годишният Исус Величков, а от Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо, касаещо точно Исус Розев Величков. В него се твърди, че са спазени всички интернационалните стандарти за приемането на едногодишен лиценз от състезателя, включващи прекосяването на съответни медицински прегледи, доказващи положителното му здравословно положение. Последва поврат, съгласно който починалият българин е Борис Александров Станчов и той се е боксирал със самоличността на Величков.

Станчов постоянно взел участие в мачове под друго име, а за галата в Шкодра употребявал самоличността на Величков. От БПБС разпространиха второ писмо, в което удостоверяват за получената информация, а самият Исус Величков разкрива пред БТВ, че неговият братовчед Борис е употребил лиценза му от година и по този начин е взел участие в 8 мача.

"Той играе от 2018 година с моята карта. Каза, че няма проблем, треньорът знае ", съобщи Величков.

Приликата сред двамата не е забележителна и двамата елементарно могат да бъдат различени.

В интернет се появи и видео запис от трагичния дуел, в което се вижда моментът, в който българинът наподобява губи схващане. От видеото обаче са изрязани фрагменти след мига, в който родният боксьор залита.

Близки на 22-годишния Борис Станчов настояват в обществените мрежи, че той е бил изцяло здрав, а треньорът му скоростно е напуснал Албания.

Една от сестрите му - Ани е учудена по какъв начин му е разрешено да се качи на кръга с сменена идентичност: "Аз и фамилията ми ще получим правдивост за отнетия живот на моя брат! " Любо Иванов, братовчед на Станчов пък написа: "Ако всичко беше ОК, треньорът нямаше да избяга и да се прибере в България ".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява нещастието с думите, че би трябвало да се изчака края на следствието, само че е допустимо боксьорът да се е качил на кръга неопитен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР