Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев има предложение за

...
Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев има предложение за
Коментари Харесай

Предлагат бой на Кубрат Пулев срещу Поветкин

Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев има предложение за идващ противник на кръга. Той е в търсене на конкурент за късната есен на 2019 година, като към този момент се приказва, че има оферта да се бие с едно от най-големите имена в тежка категория - Александър Поветкин.

Информацията идва от Sky Sports, а още по-изкушаващото е, че този мач може да бъде плануван за 7 декември в Саудитска Арабия. Това значи, че ще е в картата на подгряващите борби за дуела сред Антъни Джошуа и Анди Руис.

Именно с спечелилия от борбата сред британеца и мексиканеца българският боксьор ще се изправи в пряк конфликт за международната купа във версия IBF. Тази среща би трябвало да се случи най-късно до 31 май 2020 година и по този начин Кобрата може да сбъдне фантазията си да се окичи с колана на международния първенец.
 Триумфът на Кубрат Пулев над Богдан Дину в фотоси @@@

Подобен мач сред Пулев и Поветкин обаче би бил голям риск за българина в фантазиите му за международна купа. Ако загуби от руснака, той ще загуби статута си на наложителен кандидат в IBF, тъй че нищо чудно да избере по-малко прочут конкурент за срещата си в края на тази година.

Иначе Поветкин е същински звяр в тежка категория, като е изиграл 37 мача, а е изгубил единствено два. Пораженията му са единствено от Владимир Кличко през 2013 година и Антъни Джошуа през септември предходната година. Последният му дуел беше против Хюи Фюри, който и Кобрата победи през октомври предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР