Българската застрахователна компания Лев Инс се оказа замесена в темата

...
Българската застрахователна компания Лев Инс се оказа замесена в темата
Коментари Харесай

Как "Лев Инс" беше въвлечена в темата за спасението на футболния "Палермо"

Българската застрахователна компания " Лев Инс " се оказа забъркана в тематиката за спасението на италианския футболен " Палермо ". Медиите в Италия оповестиха, че клубът е станал жертва на машинация около търсенето на гаранции, с които да получи зелена светлина за оставане във второто равнище на локалния футбол (Серия Б).

Проблемите на клуба, в чийто състав е българският национал Ивайло Чочев, са от години. Само този сезон собствеността на " Палермо " беше заменена три пъти. Отборът приключи трети в Серия Б и имаше право да играе плейоф за връщане в елита, само че италианската федерация го наказа с изваждане в третата дивизия. Клубът завоюва обжалването, само че трябваше да показа гаранции, с цел да остане в Серия Б през идващия сезон.

Последният притежател - Салваторе Тутоломондо, разгласи, че изпускането на периода на 24 юни се дължи на механически въпрос. Впоследствие " Република " заяви, че " Лев Инс ", която била посочена като източник на гаранцията, е отрекла да има общо със случая. Оказало се, че клубът дал средствата на медиатор - брокер, твърдящ, че работи с българската компания.

" Какво можем да кажем? Бяхме излъгани ", съобщи генералният шеф на " Палермо " Фабрицио Лукести, представен от " Гадзета дело спорт ".

В отговор на питане от " Дневник " от " Лев Инс " показаха, че от началото на 2018 година за предварителна защита и отбрана на клиентите си компанията е разкрила представителства в няколко страни, в това число и Италия.

" Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК " Лев Инс " в Италия посредством отдела си за Корпоративна сигурност, първо е записало застрахователната машинация, осъществена към футболен клуб " Палермо ", като откри и въвличане името на компанията. След изясненост коя е брокерската организация, осъществила злоупотребата на стойност 45 000 евро, от организацията ни в Италия се свързаха с мениджмънта на футболния тим и ги уведомиха публично посредством сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователно събитие ", споделиха от " Лев Инс ".

От " Палермо " помолили компанията да направи оценка на риска и да спомага за решение на случая. " Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и способените управляващи. ЗК " Лев Инс " се ангажира да спомага на футболния клуб " Палермо ", с цел да успее да подсигурява финансовото си положение и да получи право да взе участие в Серия Б, откакто в края на предишния сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, поради паричните си проблеми ", допълват от българската компания.

Медиите в Италия напомнят, че " Лев Инс " е била обект на следствия в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР