Българската търговско-промишлена палата организира поредица от събития за представяне на

...
Българската търговско-промишлена палата организира поредица от събития за представяне на
Коментари Харесай

БТПП представя онлайн платформа за медиация

Българската търговско-промишлена палата провежда поредност от събития за показване на електронната платформа за медиация e-MEDIATION. Този извънсъдебен механизъм за решение на разногласия натрупа все по-голяма известност.    
Проектът е обвързван с насърчаването използването на осведомителните и информационните технологии при разрешаването на интернационалните разногласия, извършва се от БТПП, Фондация „ Право и Интернет “ и компания Декстро Рисърч. Работата по плана е почнала през август предходната година.

Платформата е двуезична – на български и на британски език. Платформата дава опция на компании да вземат решение бързо и дейно своите разногласия, като от удобствата на офиса, мобилния телефон или таблета в автомобила могат да изпращат известия, да водят онлайн диалози, да търсят разрешаване на един спор, който в случай че стигне до съда, ще им отнеме доста време и доста средства. Това изясни в предаването „ Преди всички “ Габриела Димитрова, шеф „ Международно съдействие “ към БТПП. Медиаторите ще направляват страните в онлайн среда по какъв начин да се оправят със своите спорове, добави тя.

За днешното показване на електронната платформа за медиация се чакат бизнесмени, посредници, представители на юридическите и университетските среди.

Преди началото на плана едвам към 20% от членовете на БТПП са били склонни да употребяват електронната медиация като прийом за споразумяване на разногласия. Затова и една от задачите на плана е да увеличи културата на медиация в България. 
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР