Българската социалистическа партия сключи коалиционни споразумения с още 5 партии

...
Българската социалистическа партия сключи коалиционни споразумения с още 5 партии
Коментари Харесай

БСП сключи коалиционни споразумения с още 5 партии и граждански организации



Българската социалистическа партия подписа съдружни съглашения с още 5 партии и цивилен организации за общо явяване на парламентарните избори на 2 април. Днес водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подписа с Конфедерацията на публични организации от сигурността и защитата (КООСО), „ Съюз за отечеството ”, „ Движение обществен хуманизъм ”, „ Българска пролет ” и Политическа партия „ Нова зора ”.
Защо с Българска социалистическа партия?
 „ Подкрепата ни  е, тъй като Българска социалистическа партия има доста съществени ограничения за развиването на науката и в поддръжка на българските учени. Социалистическата партия среща нашата поддръжка и в желанието си да развива интензивно и да предизвиква българската просвета, която, както виждаме стои на едно доста съществено място в нейната стратегия ”, каза  Росица Златанова  от СЕНКО.
 „ Нашите цели и визии съответстват с тези на Българска социалистическа партия. Ние желаеме обществена правдивост, премахване на неравенствата и възобновяване и усилване на държавността. Ние сме за невмешателство във войната в Украйна, като  България по никакъв метод не би трябвало да взе участие с оръжие и жива мощ. Виждаме потребност от обединяване на левицата, с цел да се противопоставим на десните и демократичните сили в България ”, уточни ръководителят на „ Съюз за отечеството ”  Васил Точков .
„ Защо сме дружно – първо, тъй като лявото е сплотяващият фактор. Какво е лявото – общественото и антивоенното. Второто е изключително настоящо, тъй като войната в Украйна пренареди геополитическата карта и още веднъж издигна като полезност мира. По тази причина, в случай че не избереш „ обединението на мира ” – тази на Българска социалистическа партия – ти избираш „ обединението на войната ” ”, отговори  Велизар Енчев , ръководител на придвижването „ Българска пролет ”.
„ Защото Политическа партия „ Нова зора ” изповядва концепциите на патриотизма и обществената ангажираност. В двата аспекта ние намираме съидейници и другари измежду членовете на Българска социалистическа партия. Считаме, че е извънредно значим историческият миг и е нужно единство сред обществените и патриотичните сили. Нашето място е при Българска социалистическа партия ”, акцентира ръководителят на Политическа партия „ Нова зора ”  Минчо Минчев .
 „ Ние представляваме организации от структурите на защита и сигурност и за нас едни от най-важните проблеми са тези на Българската войска, като най-сериозният е този с нейното окомплектоване. Надяваме се, че в Българска социалистическа партия ще намерим хора, които да чуят нашия апел и да бъдем потребни с опита и знанията ни – на армията и на България ”, съобщи полк.  Цанко Цанков  от КООСО.
„ Ние сме обичайно свързани – левицата и патриотите. Искаме да забележим една мощна стопански и политически България и имаме вяра, че дружно можем да го реализираме ”, сподели ръководителят на Обществения комитет за отбрана на националните ползи (ОКЗНИ)  Добромир Задгорски , който по-рано също подписа съдружно съглашение с Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР