Българската социалистическа партия няма да подкрепи проектокабинет с втория мандат

...
Българската социалистическа партия няма да подкрепи проектокабинет с втория мандат
Коментари Харесай

БСП ще гласува против правителство на омертата ГЕРБ-ПП/ДБ

Българската социалистическа партия няма да поддържа проектокабинет с втория мандат сред ГЕРБ и ПП/ДБ. Това съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Не сме получили покана за договаряния. И неведнъж сме заявявали - нямаме място в такава коалиция, коалиция на омертата, на страха,, коалиция, която цели да избави Бойко Борисов от правораздаване и да удовлетвори стремежите за власт и пари на ПП/ДБ. Ако сформират държавно управление, ще гласуваме срещу ", сподели тя.

Изказването си Нинова стартира с наказание на случилото се в пленарна зала - от ПП/ДБ и " Възраждане " - това била една от най-срамните подиуми в историята на българския парламент. " Две кохорти се упрекнаха взаимно в национално изменничество ".

Българска социалистическа партия не се кланяло на никое посолство и предложило трети път за развиване на България - " Предлагаме само българския народен интерес, предлагаме мъже и дами виновни, които могат да споделят " не " и на Изток, и на Запад. Уверявам ви, че българският народен интерес може да бъде защитаван, стига да има в действителност виновни политици. "

" В този екстремизъм, ангажименти непременно с мафия, за държавно управление на омертата, за спасяването на Борисов, не се чу нито дума с грижа за хората. Българска социалистическа партия сме единствената, която в тези размирни няколко седмици освен сложи въпроса за грижа за хората, само че и свърши работа ", отсече соцлидерката и акцентира - Българска социалистическа партия се разграничава от протичащото се в Народното събрание.

Попитана от News.bg дали е подготвена за третия мандат и дали ще има предложение за кабинет, Нинова отхвърли да разяснява в конкретика. " Изчакайте да забележим по какъв начин ще се развият нещата с втория, тогава ще отговорим. "
 Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, съединена от омерта и предпочитание за власт
Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, съединена от омерта и предпочитание за власт

Не може да имаш морал на ротация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР