Българската редакция на „Свободна Европа“ излезе с просторен материал относно

...
Българската редакция на „Свободна Европа“ излезе с просторен материал относно
Коментари Харесай

Семейството на главния прокурор живее под наем в резиденция „Бояна“ на пазарни цени

Българската редакция на „ Свободна Европа “ излезе с необятен материал по отношение на местоживеенето на основния прокурор Иван Гешев, базирайки се на публични данни, предоставени от служебния кабинет. Иван Гешев се е настанил в държавен парцел в Дом 5 на резиденция „ Бояна “, информация, която той още през август 2020 година удостовери недвусмислено. Тогава Гешев съобщи пред „ Нова телевизия “, че живее във въпросното жилище, освен това по рекомендация на всички български служби за сигурност, в това число Национална работа за защита (НСО), против наем на пазарни цени.

Главният прокурор към този момент изясни детайлностите към това при какви условия живее в парцела в " Бояна " още през лятото на 2020 година

Сега обаче в материала на „ Свободна Европа “, позоваващ се на информацията от служебния кабинет, пресмятат, че основният прокурор заплаща наем по 100 лв. дневно. „ От държавната осведомителна работа прецизират, че съгласно изискванията на използването за месец се заплащат общо употребените нощувки, само че не по-малко от цената на 22 нощувки. Ако основният прокурор употребява къщата компактно за 31 дни, той би похарчил за наем не повече от 3100 лв. “, написа в дописката, правеща подстрекателство, че Гешев заплаща по-малко от дължимото.

Проверка на сподели, че сходни къщи, като тази, в която основният прокурор живее със фамилията си, се отдават на цени малко над 4 000 лева Пропуск в материала на „ Свободна Европа “ е фактът, че с изключение на самият Гешев, същата сума за наем на жилището заплаща и брачната половинка му. Така, изчислено приблизително за 30 дни в месеца, фамилията на Иван Гешев в действителност заплаща наем към 5000 лева, който явно е в рамките, а даже и малко над пазарните стойности.

Материалът продължава с позоваване на държавната информация по отношение на осъществените в парцела ремонтни действия, освен това преди самият основен прокурор да се настани в жилището със фамилията си. Според данните на държавното управление на Радев, предоставени на медията, в сегашния парцел, в който живее основният прокурор, за последно били осъществени поправки за 297 653 лв. на инсталацията, пространствата и най-важното - на водопровода. Били сложени и камери за видеонаблюдение.

Посочената цена за поправки действия обаче няма никакво действително връзки към наемателя – в тази ситуация Иван Гешев, тъй като те са осъществени напълно по решение на притежателя.

Семейството на основния прокурор живее чартърен на пазарни цени, в къща, строена преди към век, в частта на резиденция „ Бояна “, в която е нормална процедура да се наемат жилища от частни лица. Включително там има и хотелска база, в която всеки жител може да отседне. Пак в „ Бояна “, само че в обособени имоти, по право и изцяло гратис, резиденции употребяват министър председателят и президентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР