Българската прокуратура заедно със структурите на местната власт са стабилни

...
Българската прокуратура заедно със структурите на местната власт са стабилни
Коментари Харесай

Иван Гешев: Прокуратурата засегна доста сериозни политически и всякакъв вид лични и финансови интереси и това е причината за тази така безогледна политическа атака срещу нея

Българската прокуратура дружно със структурите на локалната власт са постоянни и си правят работата. Но прокуратурата засегна много съществени политически и всевъзможен тип персонални и финансови ползи и това е повода за тази по този начин безогледна политическа офанзива против нея.
 
Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на Национално заседание на административните ръководители на апелативни и районни прокуратури на тематика: " Противодействие на разпространяването на наркотични субстанции измежду децата, битовата престъпност, закононарушения по превоза и активизиране на разговора с жителите за решение на проблемите по места от подготвеност на Прокуратура на Република България ".
 
Иван Гешев благодари на ръководителите на прокуратури за работата през годината. " 95% неоправдателни присъди значи висока успеваемост. Коя държавна институция или орган в България има 95 % успеваемост и единствено 4-5 % брак? ", попита той.
 
Главният прокурор означи, че в Апелативен район-Бургас оправдателните присъди са 1%. " Няма да запитвам кой има 99% ефективност  и каква е повода за всичко, което се случва изключително в последните няколко години за този необмислен политически напън върху прокуратурата ", акцентира той.
 
" Съдебната власт и в частност прокуратурата останаха последната бариера против престъпността. Имаме своя ангажимент да продължим да пазиме правата на хората и това е задачата на днешното заседание. Ние имаме капацитета да подобрим обстановката с противодействието на престъпността ", сподели Иван Гешев.
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР