Българската православна църква почита Деня на Успението на Свети Иван

...
Българската православна църква почита Деня на Успението на Свети Иван
Коментари Харесай

Рилският манастир посреща стотици миряни за Деня на Успението на Св. Иван Рилски

Българската православна черква уважава Деня на Успението на Свети Иван Рилски, разгласен за небесен настойник на българския народ.

Стотици миряни от цялата страна са в Рилския манастир, с цел да отдадат почитта си към Свети Иван Рилски, чиято памет българската православна черква празнува през днешния ден. Хора от всички възрасти се поклониха пред мощите на светеца, който се уважава и като небесен покровител на българския народ:

" Запалихме свещ, пожелахме си единствено здраве и общо благополучие ".

" За целия народ доста, доста здраве и благополучие “, споделиха миряни, пристигнали за празника в Рилския манастир.

Заради казуса със срутищата по направлението Рила-Рилски манастир е основана предварителна подготовка по организацията на придвижването към манастира - изключително, споделиха от полицейското ръководство в Рила и регионалната дирекция на полицията в Кюстендил.

От регионалното Пътно ръководство в Кюстендил обезпечават нужния ред и организация за прекосяване през 250-метровия сектор при свлачищата над с. Пастра. Инж. Боян Илиев - специалист в ръководството, сподели:

" Няма да има някакъв риск за придвижването. При едно дисциплинирано държание от страна на водачите нещата ще бъдат правилни и няма да има условия за пораждане на ПТП-та ".

Официално беше обявено, че на службата във връзка Успението на Св. Иван Рилски ще е и министърът на районното развиване Николай Нанков. Той ще инспектира и ограниченията, подхванати поради срутищата по трасето към Рилския манастир. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР