Българската православна църква отбелязва днес, 24 февруари, девет години от

...
Българската православна църква отбелязва днес, 24 февруари, девет години от
Коментари Харесай

Църквата отбелязва 9 години от избора и интронизацията на патриарх Неофит

Българската православна черква отбелязва през днешния ден, 24 февруари, девет години от избора и интронизацията на предстоятеля на Българската православна черква - Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Това оповестиха от Българската патриаршия.

" През 2013 година, тогава неделя, на Патриаршески изборен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит бе определен за трети, в най-новата история на Българската черква, Български патриарх. Интронизацията на Негово Светейшество бе осъществена в същия ден в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", в наличието и молитвеното съучастничество на всички митрополити от Светия синод, както и с представители от Поместните православни църкви ", напомнят от БПЦ. И пожелават на патриарх Неофит: " На многая и благая лета, Светейши владико! ".

От Софийската митрополия също насочиха приветствие до патриарх Неофит за деветата година от избора и интронизацията му за предстоятел на Българската православна черква - Българска патриаршия. " По този мотив клирът, монашеството, правилният народ и чиновниците при Софийската света митрополия сервират на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит благопожелания за здраве, крепки сили и почтено служение. Да управлява Българската православна черква и Софийската епархия с наслада, бащинска благост, самообладание и снизхождение ", се споделя в поздравлението до патриарх Неофит от Софийската митрополия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР