Българската оперна прима Соня Йончева се завръща в родния Пловдив

...
Българската оперна прима Соня Йончева се завръща в родния Пловдив
Коментари Харесай

Световната оперна прима Соня Йончева с концерт на Античния театър

Българската оперна прима Соня Йончева се завръща в родния Пловдив седем години по-късно като " обичаната Виолета на Пласидо Доминго " и " най-хубавата изпълнителка на Медея " съгласно международната рецензия. Тя ще се срещне със своите фенове на 25-ти август на сцената на емблематичния Античен спектакъл в концерт със заглавие " Завръщане ".

Соня покорява международните оперни подиуми, измежду които „ Метрополитън опера ", „ Роял Опера Хаус " - Лондон, Миланската канара, Баварската, Берлинската и Виенската държавна опера, Операта на Париж и други

Гала-концертът на Античния спектакъл в Пловдив ще се състои сред две основни събития за оперния свят през месец август- фестивалът в Залцбург, както и присъединяване на Соня в оперна церемония на Арена ди Верона, взаимно с Виторио Григоло и Пласидо Доминго.

За концерта в античния спектакъл, Соня Йончева е подготвила необикновен репертоар от Верди, Пучини, Маскани, както и специфичен миг на изненада с публиката. Екипът, с който тя работи, е напълно пловдивски. Специален посетител ще бъде тенорът Марин Йончев, брат на сопраното, който живее и прави кариера в Швейцария и маестро Найден Тодоров, който ще дирижира прелестния оркестър на Опера Пловдив.

Събитието ще бъде друго от всеки един концерт, който популярната прима е представяла на своята аудитория. Ще станем очевидци на подадена ръка към роден оперен гений, който Соня ще предложения на сцената на Античен спектакъл. Това ще се случи след осъществяване на конкурс, за който изискванията за присъединяване ще бъдат обявени по-късно през идната седмица. Освен невероятната опция да застане на една сцена със Соня Йончева, определеният реализатор ще усети тръпката зад кулисите и какво се случва в кухнята на оперните звезди при последващо присъединяване на българското сопрано в някой от международните оперни театри.

През миналия сезон Соня дебютира в новата продукция на „ Медея " от Керубини в „ Щатсопер Унтер ден Линден " - Берлин с диригент Даниел Баренбойм. Следва завръщането й в „ Метрополитън опера " за осъществяването на Дездемона от „ Отело " на Верди, взаимно с диригента Густаво Дюдамел и партията на Йоланта от едноименната опера на Чайковски. Участва във „ Фестивалът в Баден Баден " като Дездемона от новата продукция на „ Отело " с диригент Зубин Мета - роля, която извършва и концертно дружно с Берлинската филхармония в залата на Филхармонията в Берлин. С фамозното си преобразяване като Тоска певицата се показва в „ Щатсопер Унтер ден Линден ".

Родена през 1981, звездното сопрано се дипломира със специалностите пиано и пеене в родния си град Пловдив, под управлението на Нели Койчева. Получава магистърска степен по пеене в Женевската Консерватория, където учи при Даниеле Борст. Носителка е на награди от няколко влиятелни интернационалните състезанието, измежду които първа премия и специфичната премия CultureArte на състезанието на Пласидо Доминго „ Опералия - 2010 ". Отличена е с премията на „ Ехо-Класик " като Нов глас на годината - 2015 и получава Специалната премия на Les Amis du Festival за осъществяването си на партията на Фиордилиджи в „ Така вършат всички дами " от Моцарт в Академията на Фестивала „ Екс- Ан- Прованс " (2007).

Соня е притежател на премията на публиката на най-престижния оперен конкурс в света „ The International Opera Awards ", с което получава признанието на оперните почитатели за един от най-красивите гласове на планетата.

Билети за концерта могат да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или на място в офис мрежата на EasyPay.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР