Българската националка в тройния скок Габриела Петрова заяви преди заминаването

...
Българската националка в тройния скок Габриела Петрова заяви преди заминаването
Коментари Харесай

Габи Петрова: Много искам квотата, надявам се на финал в Доха

Българската националка в тройния скок Габриела Петрова съобщи преди заминаването си за международното състезание в Катар, че се надява да успее да влезе във финала и да се пребори за квота за Олимпийските игри в Токио следващата година.

“В положително въодушевление съм, нямам неспокойствие да стартира към този момент и моето присъединяване. Как се усещам физически? Вече обикновено, излекувах травмата, която се получи в доста неприятен миг - директно преди Балканския шампионат. Няма какво да укривам, лиши ми много време, с цел да се консолидирам на 100%, подготвителният ми темп се наруши, само че това не би трябвало да е никакво опрощение. Щом съм взела решение да вземам участие, значи съм конкурентноспособна”, показа на летище “София” Петрова.

“Моите упования и цели? Не желая да приказвам в числа, уповавам се да вляза във финала. Квалификацията ще бъде много тежка, резултатите в ранглистата са много изравнени, само че въпреки всичко всички започваме от нулата. Нищо не се знае, октомври месец е - много нетипично време за нас, тъй че ще бъде доста забавно. Надявам се да се показва оптимално добре”, сподели още 27-годишната хасковлийка.

“Една от задачите, които съм си сложила е да покрия олимпийската квота, доста ми се желае към този момент да я имам”, приключи Петрова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР