Българската народна банка се присъединява към изразената позиция от страна

...
Българската народна банка се присъединява към изразената позиция от страна
Коментари Харесай

БНБ предупреждава за риск при купуването на виртуални валути

Българската национална банка се причислява към изразената позиция от страна на Европейските надзорни органи по отношение на увеличаващия се брой консуматори, които купуват криптовалути, без да са наясно с рисковете. Това се показва в известие на Българска народна банка, публикувано и до медиите.

Виртуалните валути като Bitcoin, Ripple, Ether и други демонстрират рискова неустойчивост на цената си и ясни признаци на ценови балон. Потребителите, които купуват виртуални валути, би трябвало да са наясно, че има висок риск и че могат да изгубят огромни суми или даже всичките си пари, които са вложили. Българска народна банка се базира и на позицията на Европейските надзорни органи.

В позицията от по-рано тази седмица се предизвестяват европейските консуматори по отношение на риска от закупуване на цифрови валути. Органът сигнализира, че криптовалутите са с висок риск и са нерегулирани артикули, които не са подобаващи за вложения, спестявания и като принадлежности за пенсионно обезпечаване.

Европейските надзорни органи са обезпокоени, че растящият брой консуматори, закупуващи цифрови валути, не са наясно с рисковете. Криптовалути като биткойн, съгласно институцията, са свързани с огромна неустойчивост на цената и демонстрират ясни признаци на ценови балон.

Те не са контролирани в сходство със законодателството на Европейски Съюз, което значи, че потребителите на цифрова валута няма да могат да се възползват от отбраната, обвързвана с контролираните финансови услуги.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР