Българската народна банка пуска от днес сребърна възпоменателна монета Голям

...
Българската народна банка пуска от днес сребърна възпоменателна монета Голям
Коментари Харесай

Българската народна банка пуска сребърна възпоменателна монета „Голям гмурец“

Българската национална банка пуска от през днешния ден сребърна възпоменателна монета „ Голям гмурец “, която е от серията „ Природно многообразие в Република България “.

Номиналната стойност на монетата е 10 лева, а цената, на която може да бъде закупена от жителите е 108 лв.. Тиражът е 5000 бройки.

Сребърната монетата е по художествения план на Иван Тодоров и Тодор Тодоров. В последните години тези събития притеглят голям интерес и дълги опашки пред централата на Българска народна банка.

`БНБ

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. „ Михаил Тенев “ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа капиталова банка АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

В интервала от 19 до 21 септември 2022 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка по една монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета.

След този интервал възпоменателната монета „ Голям гмурец “ ще се продава без ограничавания. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни.

През януари тази година Българска народна банка пусна в обращение. Номиналната ѝ стойност беше 2 лв., а цената, на която можеше да се купи беше 30 лева Стотици искащи се подредиха на дълга опашка пред постройката на трезора тогава, като някои от хората бяха чакали още от 3 ч. сутринта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР