Българската народна банка публикува средния размер на таксите към 31

...
Българската народна банка публикува средния размер на таксите към 31
Коментари Харесай

БНБ обяви средните такси за основни операции по разплащателни сметки към края на 2021 г.

Българската национална банка разгласява междинния размер на таксите към 31 декември 2021 година, начислявани от банките на консуматори по разплащателни сметки за услугите по приложение № 1 към Наредба № 3 на Българска народна банка. Банките следва да съобразят допустимия размер на таксите за услугите по платежна сметка за съществени интервенции със междинния размер на таксите, които Българска народна банка афишира.

Информацията демонстрира, че междинният размер на таксата за разкриване на разплащателна сметка в офис на банката е 2,52 лв., а за разкриване на разплащателна сметка с издаване на дебитна карта междинната такса е 1,57 лв..

Обслужване на разплащателна сметка в офис на банката коства приблизително 3,37 лв. на интервенция, а за обслужването на разплащателна сметка, към която има издадена дебитна карта таксата е приблизително 2,45 лв. на месец.

Тегленето на пари в брой от разплащателна сметка от офис на банката коства на хората от 3,69 лв. на интервенция до 0,48 на 100 от сумата, в случай че тя е над 1000 лв.. Тегленето на пари от разплащателна сметка от банкомат на банката издател на картата коства приблизително 0,26 лв. на интервенция, а от банкомат на друга банка - 1,14 лв. приблизително.

Плащането с дебитна карта на ПОС терминал, обслужван от банката или от друга банка, все още е гратис, регистрира Българска народна банка.

Пълната информация за междинните банкови такси към края на предходната година е оповестена на на Централната банка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР