Българската „Милара Интернешънъл“ ще строи втори завод в страната, в

...
Българската „Милара Интернешънъл“ ще строи втори завод в страната, в
Коментари Харесай

Българската „Милара“ ще прави е-камиони в нов завод за 20 млн. лв.

Българската „ Милара Интернешънъл “ ще строи втори цех в страната, в който ще създава към 1000 броя дребни електрически камиона годишно. Новата база се планува да бъде наоколо до актуалната – в Тракия икономическа зона край Пловдив. Прогнозната сума на инвестицията е към 20 млн. лева Това стана ясно при визитата на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и на екологията Борислав Сандов в икономическата зона.

В сегашния цех на компанията в Пловдив към този момент са основани и асемблирани първите 500 броя е-камиона. Идеята е колите да се изнасят основно в Съединени американски щати и Западна Европа, където има изразен интерес. Цената на един подобен е към 50 хиляди лева, като батерията му разрешава пробег от към 300 км и товаримост до 600 кг. Електрическото транспортно средство към този момент е сертифицирано от европейската автомобилна организация UTAC за придвижване по пътищата на Европа. Няколко български общини към този момент са оборудвани с сходни камиони, измежду които Раковски и Смолян.

Българските електрически дребни е-камиони ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници.

Страната ни ще е измежду водещите производители на електрически камиони в близко бъдеще, едно високотехнологично и новаторско произвеждане “, разяснява Лорер по време на визитата.

Компанията е учредена през 2006 година в Пловдив. Основната ѝ активност е произвеждане на елементи за полупроводниковата промишленост, инженерно планиране и асемблиране. Компанията се занимава с програмирането и производството на роботи. В това число влизат и такива за американската войска, както и CNC машини, ĸoитo се изпoлзвaт в мeтaлopeжeщaтa пpoмишлeнocт, нaпpимep зa пpoизвoдcтвo нa aвтoмoбилни eлeмeнти. Компанията главно paбoти зa Aзия и CAЩ.

През 2019 година „ Милара “ влага в записаната в Германия Sevic systems SE за произвеждане на електрически товарни коли и по този начин разшири активността си. Тя закупи 10% от компанията и си подсигурява правото да развива и свои модели, които по-късно да бъдат продавани и от Sevic.

В началото на годината „ Милара “ откри и R&D център в София, чиято съществена цел е развойна активност, инженерен дизайн, спомагателни и проучвателен действия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР