„Българската Коледа“ ще подари усмивки на десетки деца, сред които

...
„Българската Коледа“ ще подари усмивки на десетки деца, сред които
Коментари Харесай

„Българската Коледа“: 14-годишната Лилия с ДЦП се нуждае от рехабилитация

„ Българската Коледа “ ще подари усмивки на десетки деца, измежду които и Лилия от Ловеч.

14-годишната Лилия страда от детска церебрална парализа и диабет. Седмокласничката е в всеобщо учебно заведение и се радва на доста другари.

„ Тя е най-хубавата ученичка в класа и в учебно заведение може би. При нея шестицата е наложителна и друго нищо не признава “, изяснява класният ѝ началник Владимир Шахански.

Децата я разказват като занимателна, блага и доста добра. Всички ѝ оказват помощ.

Лили прави първите си независими крачки преди 4 години, когато е на 10. „ Просто не знаех да се веселя ли, да рева ли по едно и също време, тъй като аз за първи път я видях на крайници. Дотогава беше на количка “, изяснява майка ѝ Виолета Мирчева.

Рехабилитацията е основна за подобряването на физическото й положение.

По здравна каса ѝ се поставят едвам 10 дни терапия в месеца, а фамилията ѝ не може да си разреши повече. „ Допълнително се нуждае от повтаряща гимнастика. Един сеанс гимнастика коства 50 лв. “, изяснява Виолета.

Затова с парите от „ Българската Коледа “ ще ѝ подарят рехабилитация

„ Благодаря на всички донори, които в действителност до някаква степен извършват фантазии, оказват помощ и в случай че имат опция да продължат да оказват помощ “, споделя самата Лилия.

Мечтата на Лили е да учи право с цел да пази хората в неравностойно състояние. А до тогава, сбъдва крачки и дребни чудеса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР