„Българската индустрия и българското общество има загуба на 2 млн.

...
„Българската индустрия и българското общество има загуба на 2 млн.
Коментари Харесай

Бизнесмени-тарикати регистрирали 10 000 трудови злополуки като битови

„ Българската промишленост и българското общество има загуба на 2 млн. дни годишно от регистрирани злополуки. Около 10 хиляди злополуки минават като битови, те не са в статистиката “. Това съобщи пред БНР Александър Загоров, конфедерален секретар на КТ „ Подкрепа “.

„ Проблемите са доста тежки, тъй като нямаме единодушие вътре в обществото, че злополуките са един огромен камшик и че те в действителност могат да съсипят живота на един човек, на едно семейство. Те постоянно идват ненадейно и с тежки последствия “, разяснява той.

Загоров акцентира, че доста хора - от притежателите на предприятия до самите служащи, вършат взаимни отстъпки с изискванията на труд. Той уточни, че систематичният метод в региона на сигурността и здравето при работа при вложенията дава някакъв резултат. Там, където не се влага обаче, нещата са ужасяващи, сподели Загоров.

Статистиката сочи към 3000 трудови злополуки с 92-ма починали, означи Загоров, само че добави, че действителността е друга: „ Злополуките, които се случват и имат последствия върху здравето на индивида – не произшествия или повреди, а злополуки, са към 13 – 15 хиляди, само че те не се записват. Не знам по какъв начин да се преборим с тази социална примиримост “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР