Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) ще избере треньори

...
Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) ще избере треньори
Коментари Харесай

Федерацията по щанги избира треньори на националния седмица преди европейското

Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) ще избере треньори на националния тим единствено седмица преди началото на европейското състезание в Ереван, което стартира на 15 април. Управителният съвет на централата ще заседава на 8 април в Русе.

В националния тим има разделяне, като част от щангистите упражняват при досегашния старши треньор Иван Иванов, а други - отпред със международния първенец за 2021 година Карлос Насар и европейският първенец за 2019 година Божидар Андреев, се готвят настрана.

В началото на годината Иванов беше освободен от поста, а на негово място беше назначен Пламен Аспарухов. Впоследствие обаче Иванов беше върнат.

Решението за първичната промяна беше на към този момент някогашния президент на централата Неделчо Колев, който управляваше федерацията, макар че на Общо заседание през май 2021 година клубовете избраха Ариф Маджид за президент.

В началото на март Колев и Маджид си стиснаха ръцете на среща при служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева. Маджид встъпи публично в служба, откакто синът на Колев - Милан, изтегли своя правосъден иск, който блокираше вписването на измененията в управлението.

 Българските щангисти приключиха европейското с пет трофеи Българските щангисти приключиха европейското с пет трофеи

На 8 април ще се организира първото съвещание на Управителния съвет след вписването на измененията, където ще се реши кой да води тима на европейското. Маджид се зарече да поеме персонално контрола върху отбора и да направи по този начин, че всички състезатели да упражняват дружно.

" Нямам никакви пристрастия кой би трябвало да поеме треньорския щаб и съм безпристрастен. Имам визия по какъв начин би трябвало да се развива федерацията, всеки ще даде своето мнение и мнение, ще седнем всички дружно и ще решим. Категоричен съм и твърдо решен да поема персонално контрола върху целия тим. Всички състезатели би трябвало да се върнат в подготвителния лагер в " Дианабад " в София, където ще се приготвят за олимпийския цикъл. Своеволията в щангите би трябвало да приключат ", сподели Маджид в известие до Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че след европейското възнамерява да обиколи по места всички клубове, с цел да се запознае с действителната обстановка.

Според Маджид поради сегашната обстановка е " надвиснала голяма заплаха " над националния.

" Всички във федерацията би трябвало да бъдем виновни и да поставяме старания за чист спорт. В момента е надвиснала голяма заплаха и заради разделянето - състезателите си вършат опити. Трябва да имаме явен взор върху подготвителния развой и правилник, спортистите да бъдат осведомени по какъв начин да не позволяват неточности и да се допитват до своите треньори, преди да взимат сами случайни решения ", добави президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР