Българската федерация по гребане изпраща успешна 2022 година и ще

...
Българската федерация по гребане изпраща успешна 2022 година и ще
Коментари Харесай

Кристиан Василев: Гледам напред към следващия сезон и олимпийските квоти

Българската федерация по гребане изпраща сполучлива 2022 година и ще се бори за три квоти за Игрите в Париж 2024 на Световното състезание в Белград (Сърбия) следващата година. Това разгласи на конференция президентът на централата проф. Свилен Нейков.

Кристиан Василев завоюва бронз на Европейското състезание за мъже в Мюнхен (Германия), а Емил Нейков взе бронзов орден от Световното състезание до 23 години във Варезе (Италия) и сребърно от Европейския шампионат до 23 години в Хазевинкел (Белгия). Цветомир Малинов и Иван Янкулов останаха шести на финала в дисциплината двойка без кърмчия на Европейското състезание по гребане за младежи и девойки до 23 години.

Единственото Световното състезание в Белград ще бъде олимпийската подготовка през 2023 година. Първите 9 в класирането на скиф и първите 11 на двойка скул ще получат квоти.

През идната година България ще бъде хазаин на Европейското състезание по гребане, което ще се организира в Пловдив в края на месец юли.
 България се цели в 3 олимпийски квоти в гребането за Париж 2024 България се цели в 3 олимпийски квоти в гребането за Париж 2024
Все още не е решено с кои състезатели при мъжете България ще се бори за олимпийските квоти, а критерии за сформирането на тима ще бъде представянето на шампионата на Стария континент в Пловдив.
 Българската федерация по гребане изпраща сполучлива 2022 година Българската федерация по гребане изпраща сполучлива 2022 година
" Аз адресирам една сполучлива година, може би най-успешната в моята кариера, с едно малко отчаяние от Световното състезание. Но всичко към този момент мина, преодолял съм го и виждам напред към идващия сезон и олимпийските квоти. Достатъчно съм стимулиран да преследвам задачите си ", съобщи Кристиан Василев.
14  Пресконференция на федерацията по гребане
Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР