Българската федерация по гимнастика е кандидат за домакин на Конгреса

...
Българската федерация по гимнастика е кандидат за домакин на Конгреса
Коментари Харесай

България е кандидат за домакин на Конгреса на Европейската гимнастика през 2023 година

Българската федерация по гимнастика е претендент за хазаин на Конгреса на Европейската федерация по гимнастика през 2023 година. Освен това страната е издигнала и трима претенденти за управителните структури на централата. Изборът ще бъде изработен по време на Конгреса на организацията, който ще се организира от 1 до 3 декември в Албуферия (Португалия), заяви президентът на родната централа Красимир Дунев.

" Ние има трима претенденти за управителните структури. В акробатиката за член на Техническия комитет още веднъж кандидатства Николай Иванов, който и до момента беше негов член. Мисля, че няма да има проблеми за неговото преизбиране. Кандидат в аеробиката е Димитрина Къндева. Тя кандидатства за първи път, само че е страховит експерт и мисля, че ще бъде определена единомислещо. И в художествената гимнастика претендент ще бъде Християна Тодорова. Там битката ще бъде много сериозна, тъй като има 18 претенденти за шест места ", обясни олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

" В петък ще направя презентацията за семейството ни на Конгреса през 2023 година. Той би трябвало да се организира при започване на декември в София. И тук няма да имаме проблем, тъй като сме единствен претендент. През 2019 година бяхме домакини на подобен конгрес и от европейската централа останаха доста удовлетворени от организацията. В Изпълкома нашата кандидатура към този момент е била разисквана, тъй че на 99 % ще ни възложат още един път това домакинство ", добави Дунев.

Освен членове на управителните структури, на Конгреса в Португалия ще би трябвало да се избере и президент. Единствената кандидатура е на досегашния ръководител Фарид Гаибов, който е и министър на спорта в Азербайджан.

" Фарид Гаибов е единствената кандидатура. Очаква се да има промени в структурата на централата. Седем са претендентите за три места за позицията вицепрезидент. За седем свободни места в Изпълкома аплайват 20 души. Ще бъде мъчно и доста забавно, тъй като лобирането стартира преди няколко месеца. Ще забележим кой ще влезе в структурите и какво ще се случи отсега нататък ", приключи Красимир Дунев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР