Българската федерация по баскетбол продължава да полага усилия по квалификацията

...
Българската федерация по баскетбол продължава да полага усилия по квалификацията
Коментари Харесай

Български треньори се учат от Обрадович и Ривърс

Българската федерация по баскетбол продължава да поставя старания по квалификацията на младите треньори у нас. Нови четири имена – Радомир Стоянов от Сливен баскет, Йордан Иванов – от Академик Бултекс 99, Лилия Георгиева – от Локомотив София и Маргарита Маринкова от Рилски състезател ще имат шанса да попият познания от едно от светилата на баскетболното треньорство в Европа – Желко Обрадович и някогашният състезател на Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс, европейски първенец с Олимпиакос и MVP на Евролигата Деийвид Ривърс.

Четиримата са в Истанбул за треньорски семинар, по програмата на ФИБА за развиване на млади играчи и треньори с капацитет YDF. Както е известно, за поредна година план на БФБаскетбол за развиване на момчета и девойки до 14 годишна възраст (родени през 2004 г.) бе утвърден от европейската централа. В плана още веднъж се включиха федерациите на Турция, Румъния, Македония и Косово.

В семинара в Истанбул лектори са още треньорът по физическа подготовка на московския ЦСКА Костас Хацихрисос, диетологът лекар Айсегюл Корухлу и треньорите в Тофаш Бурса – Орхун Ене и Юлкер – Четин Йълмаз.

Сред тематиките на лекторите са „ Развитие на млади спортисти: Обучение по механика на главните придвижвания “, „ Кондиция на терена: Енергизиране с баскетболни умения “, „ Хранене и хидратация в баскетбола “, „ Роля и отговорности на помощник-треньора “. Ривърс ще приказва за „ Изграждане на шампионско мислене “ и „ Насърчаване и водачество “. Ене ще разкрие теориите си за „ Принципи на транзиция в нахлуване “ и „ Принципи на транзиция в отбрана “. Темата на Желко Обрадович е „ Pick and Roll, Spacing и Креативни отигравания в системата на нахлуване на Фенербахче “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР