Българската държава ще възстановява до 25% от допустимите разходи, свързани

...
Българската държава ще възстановява до 25% от допустимите разходи, свързани
Коментари Харесай

Държавата ще възстановява до 25% от разходите при производство на филми |

Българската страна ще възвръща до 25% от допустимите разноски, свързани с производството на филми на територията на страната, заяви Калина Константинова - зам.-министър на стопанската система на конференция. На нея бе показан променения от служебното държавно управление устав към Закона за филмовата промишленост.

" Общият резултат от тази мярка ще бъде извънредно дълготраен. Да успеем да притеглим огромни имена и от ден на ден огромни кино продукции ще е добре освен за филмовия бранш, само че и за доста български подизпълнители - дребни и междинни предприятия " - сподели разяснява зам.-министър Константинова.

Всичко изискуем на Министерството на стопанската система и на Министерството на финансите - непретенциозно се включи министърът на културата Велислав Минеков. По думите му скоро вписаното в текстовете ще откри своята реализация. По този мотив зам.-финансовият министър Виолета Лорер аргументира измененията с думите: " Филмовата промишленост е от дребното неща, които не престават да водят вложители в България ".

" Дисни " към този момент са взели решение да стартират собствен план в България - сподели още Константинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР