Българската баскетболна звезда Александър Везенков сподели първите си впечатления от

...
Българската баскетболна звезда Александър Везенков сподели първите си впечатления от
Коментари Харесай

Везенков: Не отивам в САЩ с намерението да се върна скоро

Българската баскетболна звезда Александър Везенков показа първите си усещания от НБА. Крилото беше в Съединени американски щати и изгледа няколко мача на новия си тим Сакраменто Кингс в Лятната лига. Той ще дебютира в най-силното състезание в света от новия сезон, откакто реализира сделка с " кралете " за три години на стойност $20 млн.
 От Олимпиакос към Везенков: Накарай ни да се почувстваме горди!
От Олимпиакос към Везенков: Накарай ни да се почувстваме горди!

Пожелаха му триумф

" Не останах дълго, не съумях да видя доста. Имаше много неща. Със сигурност оборудванията, теренът, всичко е чудесно. Говорим за нещо напълно друго. В Лятната лига беше малко или доста неразбория, голяма неразбория ", стартира Везенков пред Eurohoops.

" Познавам треньора Майк Браун, който идва в Гърция. Със сигурност ми демонстрират, че са щастливи и имат вяра в мен. Нямам самообладание работата да стартира. В момента упражнявам в България. Миналият сезон беше печеливш и летвата е висока. Всяко ново място има своите особености. Ще работя както до момента и с малко шанс мисля, че ще се оправя. Когато си на едно място пет години, живееш в зоната си на комфорт и всичко ти е познато, това те кара да се замислиш. От друга страна, отивайки в Олимпиакос, построих своята зона на комфорт с работата си и хората до мен. Искам да работя и да се установя там ", продължи българинът.
 Босът на Сакраменто Кингс се радва на срещата си с Везенков
Босът на Сакраменто Кингс се радва на срещата си с Везенков

Ето детайлности

Той показа и по какъв начин е взел решението да напусне Олимпиакос. " Опитвам се да не мисля за това, с цел да не се трогвам. Бяха два дни, в които получих доста обич от всички, даже след моето решение. Беше мъчно решение, тъй като живях и построих доста неща с доста старания. Не отивам в Съединени американски щати с желанието да се върна скоро. Искам да се опитвам в НБА. От първия миг, когато пристигнаха да ме видят от декември насам, им споделих, че няма да седна да обсъждаме нищо, в случай че сезонът не свърши ".

" Получих единствено почитание и обич от Олимпиакос. Уважиха решението ми. Всички биха желали да остана в Олимпиакос. Може би за моето бъдеще това би било най-хубавото. Израснахме с тима. Биха желали да остана, само че нямаше дискомфорт. Беше мъчно решение, само че в последна сметка вярното. Имахме страхотни връзки с всички в тима. Ще ми липсва всекидневието, изключително последните две години. Климатът в Сакраменто е сходен на този в Олимпиакос. Изглежда, че има топла атмосфера и това ми харесва ", сподели още той.

Везенков приказва и по какъв начин си показва новия старт. " Винаги се пробвам да мисля положително. Трябваше да стартира от нулата. Сега работата, която правя, е още по-голяма. Знам през какво съм минал и какъв брой съм работил. Опитът не се купува. Мисля, че изискванията са по-добри. В живота си нямам това, което назоваваме " непознаване на заплахата ". На 19 години даже не бях подготвен за гръцкото състезание. Дори когато напуснах Барселона, бях напълно друг. Да, напуснах като изпълнител, само че напуснах гръцката лига. През последните години вие също видяхте, че гръцката лига не е като всички други европейски лиги. Гледам на вероятността, която имам в Сакраменто, тъй че да мога да се развъртвам като състезател ".

" В НБА не се интересуват от възрастта, в случай че си млад. Когато пораснеш, те явно виждат опита и равнището, на което играеш. Мисля, че опитът е нещо значимо и че Евролигата ще донесе това нещо. Късметът също играе своята роля. В някой тим можеш да си супер, а в различен да не играеш ", продължи той.

Българинът беше запитан и за позицията, на която ще играе в Сакраменто. " Все още не сме говорили за това. Кингс играят добър баскетбол с мисъл, бърз баскетбол. Сакраменто е тим, който мисля, че ми пасва и оказва помощ на личните ми сили. Ще се фокусираме върху това, което мога да върша добре. Различно е да отидеш в тим, който е приключил сезона 3-ти. Състезателен съм и желая да спечелвам. Промяната сигурно ще бъде сложна, ще отнеме време. В тази обстановка би трябвало да се оправиш добре с основите и когато се съсредоточиш върху мощните си страни, имаш шанс за нещо по-голямо ".

" Чрез упоритата работа, която свърших през лятото, построих увереността си. Всичко играе роля. Никой не е незаместим. Много по-големи играчи от мен си потеглиха. Всеки е специфичен ", сподели още той.

" Семейството ми постоянно ме поддържа. Разбирам ги, те желаят най-хубавото за мен. Сигурно са били даже по-щастливи от мен. Първите дни бяха сложни от позиция на спомените. Семейството ми постоянно ще бъде тук ".

" Първата ми цел е да ставам по-добър година след година и ще продължа. Това научих в Олимпиакос. Докато тимът печели, всеки е значим и способства за това. Имам недостатъци, които би трябвало да подобря. Ще отида в НБА с убеденост, може да съм новобранец, само че имам опит и посредством работата ми и увереността ми ще пораства. Напрежението сигурно няма да е като това в Олимпиакос. Ще провокирам себе си, с цел да стана по-добър ", съобщи Везенков и разкри за какво е избрал да играе с №7. " Избрах №7, откакто не мога да нося №14. Страхотен номер, играл съм с него при подрастващите. Няма да предадем почитателите на Олимпиакос от " Gate 7 ", както и Василис Спанулис. Харесвам този номер ".
 Голяма смяна в НБА!
Голяма смяна в НБА!

Вижте каква е тя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР