Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) инициира сформирането на вътрешна

...
Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) инициира сформирането на вътрешна
Коментари Харесай

Техническа комисия към БАКА ще осъществява мониторинг и анализ на данните за телевизионна аудитория

Българската асоциация на информационните организации (БАКА) инициира сформирането на вътрешна Техническа комисия, като част от настоящата Медийна комисия към Асоциацията. Целта на новосъздадената комисия е последователен мониторинг и разбор на пийпълметрични данни и данните от програмен и рекламен мониторинг, получавани от настоящата система за премерване на телевизионната публика. Комисията ще следи за доставянето на цялостна, точна и справедлива информация към потребителите на пийпълметрични данни в България, като за задачата ще работи в тясно съдействие с формалния снабдител - ГАРБ Аудиенс Межърмент България. При постъпили запитвания Комисията ще ги систематизира и ще реализира градивен разговор с доставчика в търсене на способен отговор.

Работата сред Техническата комисия към БАКА и доставчика на данни протича в сходство с процедурни правила, съгласувани и признати от двете страни. В компетентността на Комисията влиза наблюдаване и полемики върху настоящото положение на системата, планувани нововъведения и настъпили промени и усъвършенствания в нея, вероятни и възможни отклонения в данните от аналитична позиция, като по всички тези въпроси получава своевременна информация от доставчика. Техническата комисия ще спомага съгласно компетенциите си за ефикасната връзка сред доставчика и Медийната комисия на БАКА, и други обществени институции.

Техническата комисия е отворена за присъединяване на представители и на външни за Асоциацията компании, които желаят да допринесат с професионалната си експертиза за идентифициране и правене на оферти за решение на въпроси, свързани с доставката и потреблението на данните от потребителите. В сегашния ѝ състав интензивно работят шест представители на медийни организации – членове на БАКА, трима представители на рекламодатели – членове на Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и представители на трите най-големи телевизионни групи – бТВ Медиа Груп, Българска национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп. Заседанията се организират веднъж месечно, като всички консуматори на данни могат да изпращат запитвания и сигнали по отношение на механически и осведомителни проблеми на имейл:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР