Българската агенция по безопасност на храните забранява от днес организирането

...
Българската агенция по безопасност на храните забранява от днес организирането
Коментари Харесай

Забраняват пазарите за живи животни и животинска продукция в цялата страната

Българската организация по сигурност на храните не разрешава от през днешния ден организирането и провеждането на пазари за всички типове домашни животни и птици.

От БАБХ оповестиха, че възбраната се отнася за организирането и провеждането на пазари за всички типове домашни животни и птици, в това число екзотични животни и птици, скотски артикули, както и изложения на домашни животни и птици и екзотични животни и птици.



Причината за възбраната е влошената епизоотична конюнктура във връзка с изключително рискови болести по животните, зародили на територията на България през актуалната година, като Инфлуенца по птиците, африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите и други.

Забраната наложена с актуалната заповед е до експлицитната ѝ анулация.

При констатиране на нарушавания на наложените забрани на нарушителите ще се постановат насилствени административни ограничения.



Контрола по осъществяването на заповедта е предоставен на отрасловия заместител изпълнителен шеф на БАБХ за активността на дирекция „ Здравеопазване и хуманно отношение към животните “ и отрасловия заместител изпълнителен шеф на БАБХ за активността на дирекция „ Контрол на храните “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР